subglobal1 link | subglobal1 link | subglobal1 link | subglobal1 link | subglobal1 link | subglobal1 link | subglobal1 link
subglobal2 link | subglobal2 link | subglobal2 link | subglobal2 link | subglobal2 link | subglobal2 link | subglobal2 link
Alison Richards Building | The Apex | Backstage Centre | CB1 | Southend Airport | Travelodge, Cambridge | University Campus Suffolk
Art U Need | Bata-ville | Cromer Seafront | Dance East | Fakenham | Fleet | Foundling Museum | More
subglobal5 link | subglobal5 link | subglobal5 link | subglobal5 link | subglobal5 link | subglobal5 link | subglobal5 link | subglobal5 link
subglobal6 link | subglobal6 link | subglobal6 link | subglobal6 link | subglobal6 link | subglobal6 link | subglobal6 link
subglobal7 link | subglobal7 link | subglobal7 link | subglobal7 link | subglobal7 link | subglobal7 link | subglobal7 link
subglobal8 link | subglobal8 link | subglobal8 link | subglobal8 link | subglobal8 link | subglobal8 link | subglobal8 link

The Leys School, Cambridge

Commissioners: The Leys School

Simon Hitchens
'Transition Point'

 

 

 

Simon Hitchens was commissioned to make a work which celebrated the opening of The Leys School's new performing arts centre, Great Hall.

The Work is inspired by the scientific concept of transition point - a moment in time when an entity changes from one state to another - and reference the school’s pupils transition physically from class to class, place to place, and their transition from childhood to adulthood. It can also be viewed in terms of opposites: male/female, body/soul, nature/man-made, scientific/art etc. 

Standing at two meters tall and a metre wide, the sculpture comprises two elements; the first, a rough quarried half boulder of Indian black granite with a flat polished face, and the other, a stainless steel cast of the other half of the rough quarried boulder, with a mirror polished flat stainless steel face. The mirrored faces reflecting those who stand between the two halves.

Photograph: 'Transition Point' by Simon Hitchens. Courtesy of the artist.

About | Site Map | Contact Us | © Commission Projects 2017